Opis

Višegrad – Drvengrad

U PRIPREMI

JEDNODNEVNI IZLET AUTOBUSOM

-Program putovanja:

1.Dan – Sastanak putnika u 06:30 h, na parkingu Beogradskog sajma. Polazak u 07.00 časova. Putovanje autoputem do Čačka i kroz Ovčarsko – Kablarsku klisuru. Kraća pauza u Ovčar banji. nastavak puta do Užica i Drvengrada. Obilazak ovog, po svemu specifičnog naselja. Nastavak puta do Visegrada. Obilazak Visegrada i Andricgrada. Slobodno vreme. Rucak ( fakultativa ). Voznja brodicem rekom Drinom ( fakultativa ). Povratak za Beograd u 18:00h. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

DRVENGRAD
Smešteno na razmeđi dve prelepe srpske planine, Zlatibora i Tare, na brdu Mećavnik, etno selo Drvengrad izgrađeno je po zamisli filmskog režisera Emira Kusturice za potrebe snimanja njegovog filma “Život je čudo”. U svetu je poznato i kao “Kustendorf“, prelepa u parku prirode Mokra Gora, u kome živi svega 605 stanovnika, u opštini Užice.Drvengrad je etno selo u obliku pravougaonika, čija duža osa na jednom kraju ima ulaznu kapiju, odakle polazi glavna ulica i prostire se do drugog kraja, gde se nalazi mala drvena pravoslavna crkva sa drvenim zvonikom.Crkva je građena po ugledu na ruske crkve brvnare i posvećena je osnivačku srpske autokefalne crkve, Svetom Savi. U centru sela je trg popločan drvenom kockom i sečenim drvenim pragovima i okružen autentičnim brvnarama koje su prenete iz okolnih krajeva Srbije i Republike Srpske, u vidu skeleta i postavljene na kamene temelje.

VISEGRAD
Višegrad je grad i središte istoimene opštine u istočnom dijelu Bosne i Hercegovine, na rijeci Drini. Grad broji oko 6.000 stanovnika, a opština oko 23.200 stanovnika po popisu iz 1991. Nalazi se u prostranoj kotlini rijeke Drine, na brežuljkastim padinama koje se blago uzdižu u planine visoke preko 1000 metara. Višegradska kotlina je jedna od rijetkih proširenja u toku rijeke Drine koji se sastoji djelimično od visokih klisura i planina. Na mjestu gdje se planine koje čine uski i duboki kanjon Drine razdvajaju u prostranu kotlinu, stoji kameni 500 godina star most sa 11 lukova širokog raspona, poznatijeg svima kao “na Drini ćuprija”. Most je dug oko 250 metara i širok oko 10 metara osim na sredini gdje je proširen sa dvije terase, sa svake strane po jedna. Taj dio mosta zove se kapija. Iduci iz čaršije, na lijevoj terasi se uzdiže stub na kome je ugrađena ploča sa natpisom stihotvorca Badija iz vremena 1571 kada je izgradnja mosta završena o onome ko je izgradio most i godinu kada je izgrađen. Nasuprot ovom stubu sa desne strane nalazi se terasa koja se zove Sofa. Sofa je uzdignuta sa dvije stepenice i ograđena kamenom ogradom kao i cijela dužina mosta.

CENA ARANŽMANA : 

Cena aranžmana obuhvata:
– prevoz autobusom turističke klase (tv,dvd,klima) prema programu putovanja / mesta se određuju prema vremenu prijave
– organizaciju I tehničko vođstvo puta sa licenciranim turističkim vodičem

Cena aranžmana ne obuhvata:
– ulaznicu za Drvengrad ( individualna ulaznica 250 dinara )
– vožnja brodicem po Drini ( individualna karta 5 eur )
– rucak u Visegradu ( 5 eur )
– ostale individualne troškove.

Način plaćanja:
– u celosti prilikom rezervacije

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA
ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

VAZNA NAPOMENA: Obavezno poneti licnu kartu zbog prelaska granice

Uz ovaj program vaze Opsti Uslovi putovanja Stella Maris toursa