Opis

Drvengrad

Šarganska osmica – Zlatibor

U PRIPREMI

(jednodnevni izlet – autobusom)

Program putovanja:

1.Dan– 1.Dan– Sastanak putnika u 06:30 h, na parkingu Beogradskog sajma. Polazak u 07.00 časova. Putovanje autoputem do Čačka i kroz Ovčarsko – Kablarsku klisuru. Kraća pauza u Ovčar banji. nastavak puta do Užica i Drvengrada. Obilazak ovog, po svemu specifičnog naselja. Fakultativna vožnja Šarganskom osmicom. Poseta Kremni i rodnoj kući Tarabića. Nastavak puta do Zlatibora. Slobodno vreme. Povratak za Beograd u 19:00h. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

CENA ARANŽMANA : 

DRVENGRAD

Smešteno na razmeđi dve prelepe srpske planine, Zlatibora i Tare, na brdu Mećavnik, etno selo Drvengrad izgrađeno je po zamisli filmskog režisera Emira Kusturice za potrebe snimanja njegovog filma “Život je čudo”. U svetu je poznato
i kao “Kustendorf“, prelepa u parku prirode Mokra Gora, u kome živi svega 605 stanovnika, u opštini Užice.
Drvengrad je etno selo u obliku pravougaonika, čija duža osa na jednom kraju ima ulaznu kapiju, odakle polazi glavna ulica i prostire se do drugog kraja, gde se nalazi mala drvena pravoslavna crkva sa drvenim zvonikom.
Crkva je građena po ugledu na ruske crkve brvnare i posvećena je osnivačku srpske autokefalne crkve, Svetom Savi.
U centru sela je trg popločan drvenom kockom i sečenim drvenim pragovima i okružen autentičnim brvnarama koje su prenete iz okolnih krajeva Srbije i Republike Srpske, u vidu skeleta i postavljene na kamene temelje.
Ulice u selu Drvengrad nose imena poznatih ličnosti iz sveta kulture i nauke. Glavna ulica nosi naziv srpskog nobelovca Iva Andrića, a postoje i ulice kubanskog revolucionara Ernesta Če Gevare, argentinskog fudbalera Dijega Maradone, srpskog glumca Miodraga Petrovića Čkalje, kao i svetski poznatih režisera Federika Felinija i Ingmara Bergmana. Jedna ulica nosi i ime jednog od najboljih tenisera na svetu, Novaka Đokovića.
Drvengrad ima galeriju slika, biblioteku, bioskop “Andergraund”, poslastičarnicu sa domaćim kolačima, restoran srpske tradicionalne kuhinje, prodavnicu suvenira toga kraja … Mistiku i fantaziju celog Drvengrada, koji liči na neki grad iz bajke, dodatno pojačavaju drvene ptice koje su postavljene na gornjem platou trga.

ŠARGANSKA OSMICA
Boravak u etno selu Drvengrad možete upotpuniti i vožnjom Šarganskom osmicom, delom pruge uskog koloseka dužine od 12 kilometara na Mokroj gori. Avantura starim parnim vozom “Ćira” će vas odvesti kroz stenovite tesnace i visoke useke između Šargana i Mokre Gore, trasom na kojoj pruga pravi neobičnu putanju u vidu broja 8.
Slavni “Ćira”, turistička atrakcija Mokre Gore, prolazi neposredno iznad etno sela Drvengrad
U svetu jedinstvenom osmicom, spletom tunela i mostova, vešto je savladana visinska razlika od 300 metara od Mokre Gore do Šargana.

KREMNA
Takođe, nemojte zaobići ni selo Kremna, poznato po srpskim “prorocima” Tarabićima.

ZLATIBOR
Posetu Zlatiboru i zlatiborskom kraju, kao i mestu Čajetina gde morate prisustvovati tradicionalnom manifestaciji “Pršutijada” i probati neke od domaćih specijaliteta pripremanih na osnovu dobro čuvanih recepata.

CENA ARANŽMANA : 1.900,00 dinara

Cena aranžmana obuhvata:
– prevoz autobusom turističke klase (tv,dvd,klima) prema programu putovanja / mesta se određuju prema vremenu prijave
– organizaciju I tehničko vođstvo puta sa licenciranim turističkim vodičem

Cena aranžmana ne obuhvata:
– ulaznicu za Drvengrad ( individualna ulaznica 250 dinara )
– vožnja Šarganskom osmicom ( individualna karta 900 dinara )
– ostale individualne troškove.

Način plaćanja:
– u celosti prilikom rezervacije

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA
ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj program vaze Opsti Uslovi putovanja Stella Maris toursa