Opis

BEC I PARNDORF
DAN DRZAVNOSTI – SRETENJE
14.–18.02.2023
Autobusom – 2 noćenja

Aranzman br. 101

BEČ je centar nekadašnje moćne carevine, prestonica Austro-ugarskog carstva sa dvorovima Hofburg i Šenbrun, raskošnim palatama Belvedere i Švarcenberg, španskom školom jahanja, katedralom Sv. Stefana i ne manje atraktivnom Karlovom crkvom, dvorskim i gradskim parkom, državnom i nacionalnom operom i teatrom, čuvenim poslastičarnicama, kafanama i pivnicama, čuvenim točkom Prater. Grad Mocarta, Betovena, Hajdna, Štrausa, oslikava život Evrope tog doba.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan, BEOGRAD – BEČ
Polazak autobusa iz Beograda u 23.00h. sa parkinga ispred SC „Gale Muškatirović“ na Dorćolu. Tačno vreme i mesto polaskaproveriti dva dana pred putovanje. Noćna vožnja preko Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.
2. dan, BEČ
Dolazak u Outlet centar Parndorf (nalazi se na 30 minuta vožnje od Beča). Zadržavanje u tržnom centru oko 2 sata. Nastavak puta za Beč. Dolazak u Beč i panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča: Ring, Opera, kraljevski dvor Hofburg, Parlament i Burgteatar, Berza, Univerzitet Dunavski kanal, Prater, katedrala Sv.Stefana. Nakon toga smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti: gosti se mogu relaksirati u bazenu sa saunom i parnim kupatilom ili posetiti najveći tržni centar centralne Evrope CITY SUD, u blizini hotela. Noćenje.
3. dan, BEČ
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti (u užem centru grada ) ili fakultativna poseta dvorcu Schönbrunn –letnja rezidencija austrijskih vladara i dvorski park, palata Belveder (panoramski), arhitektonski dragulj Hundertvaserhaus. Nakon toga fakultativni izlet za Bratislavu. Po dolasku u Bratislavu, zajednički odlazak na panoramsko razgledanje grada i obilazak stare tvrđave (Katedrala Sv. Martina, Palata Grasalkovič, Plava crkva…) i šetnja romantičnim delom starog grada na obali Dunava. U večernjim časovima povratak za Beč. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan, BEČ – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno odlazak u Prater, najpoznatiji austrijski zabavni park sa brojnim atrakcijama i individualna poseta Muzeju čokolade, gde se mogu videti neverovatne figure napravljene od raznih vrsta čokolade visine i do 2,5 m.
Slobodno vreme do 18.00 časova u Beču, kada je predviđen polazak za Beograd. Noćna vožnja sa pauzama po potrebi.
5. dan, BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima.

PROMO CENA važi za određen kapacitet smeštaja
Cena aranžmana uključuje:
* prevoz autobusom turističke klase / visokopodnim ili double deckerom sa audio, video opremom
* smeštaj u hotelu 4* na užoj periferiji Beča na bazi 2 noćenja sa doručkom /samoposluživanje -”švedski sto”/;
* poseta outlet centru Parndorf
* razgledanje Beča prema programu u pratnji stručnog vodiča
* troškove organizacije i vođstvo puta
Cena aranžmana ne uključuje:
* međunarodno putno zdravstveno osiguranje (preporučuje se radi sopstvene sigurnosti)
* fakultativni izlete
* individualne troškove
Deca do 12 godina sa dve punoplative osobe na pomoćnom ležaju umanjuje se 10 €, na zajedičkom ležaju dete do 6 godina ostvaruje popust 40%. Doplata za 1/1 sobu 70 €.
Organizovani transferi iz ZRENJANINA – doplata 20 € I ŠAPCA – doplata 30 € (minimum 4 putnika).
Cene fakultativnih izleta:
* obilazak dvorca Šenbrun – Grand tura 35 €, deca 25 € (do 12 godina)
* izlet za Bratislavu 15 € / deca 10 €;
* Prater + Muzej čokolade 25 € / deca 10 €, samo Prater 5 € / deca gratis.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 osoba.
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza,parking, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA: Prilikom rezervacije se plaća 40% u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate, gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO. Ostatak se uplaćuje najkasnije 10 dana pre puta.
ODLOŽENO PLAĆANJE : 40% se uplaćuje prilikom rezervacije, a za ostatak se deponuju čekovi najkasnije 10 dana pre polaska na put, sa dospećem do 15.maja 2023.godine (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane).
Putem ADMINISTRATIVNE ZABRANE vrši se plaćanje u više rata prema ugovoru sa firmom.
OPIS HOTELA
Austria Trend Eventhotel Pyramide 4* se nalazi južno od Beča u Vösendorfu na 5 minuta hoda od najvećeg srednjeevropskog tržnog centra SCS (https://at.westfield.com/scs), tramvajska stanica se nalazi ispred samog hotela odakle se za oko 30 minuta stiže do samog centra Beča i zgrade Opere. Hotel je renoviran tokom 2022.god. Sve sobe sa TWC i fenom, klimom, mini barom, sefom, SAT TV. Gostima hotela na raspolaganju 3 restorana, wellness sa tropskim rastinjem, zatvorenim bazenom i barom, spoljnim bazenom (otvoren samo leti), whirlpoolom, saunom, parnim kupatilom, solarijum, kardio zona sa fitnesom, pogodnosti za održavanje seminara I kongresa. Sajt hotela: https://www.eventhotel-pyramide.com/
Napomena: Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
VIŠE INFORMACIJA ZA ULAZAK U AUSTRIJU: https://mfa.gov.rs/lat/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/austrija (kliknite na link)
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu.

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja
zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimuma 60 osoba. Ukoliko se prijavi manji broj putnika agencija može spojiti polazak sa nekom drugom
grupom.
Agencija poseduje Licencu OTP 95/2021. Kategorije A, polisu osiguranja od insolventnosti i za naknadu štete Triglav
osiguranja ADO, broj polise 470000054006.

Beč

Beč„Grad na lepom plavom Dunavu“kako ga često nazivaju je ekonomsko, političko i intelektualno središte Austrije. Evropski centar kulture, metropola jedinstvenog šarma i lepote i jedna od najpopularnijih urbanih destinacija sveta. Ako ste zaljubljenici istorije i romantičnih sanjarenja, poseban doživljaj čini će Vam šetnje srednjovjekovnim alejama, carskim trgovima, poseta Schoenbrunn palati ili kraljevskoj palati Hofburg. Mnoga Više