Tasos

LIMENAS * POTOS * PEFKARI

12 dana / 10 noćenja / bus

Ostrvo Tasos, najsevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznato je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim peščanim plažama, lepim zalivima I izuzetno blagoj klimi. Često ga nazivaju “smaragd Egeja” zbog kristalno čiste vode ili “šuma koja pliva” zbog guste vegetacije.

Limenas je glavni grad Tasosa I ima oko 3.500 stanovnika. Sagrađen je na mestu antičkog grada Tasosa, smešten između dve luke, sa dve gradske plaže I mnoštvo drugih prelepih plaža u okolini (Tarzanas, Glifada, Papalimani, Pahis, Macryammos, Golden beach) do kojih postoji organizovan prevoz (bus, taxi, brodić…).

Potos je mesto na južnoj strani ostrva. Udaljen je od Limenasa 45 km i 3 km od Limenarije. Nekada je Potos bio samo ribarsko selo, a danas je jedno od najposećenijih mesta na Tasosu koje i pored mnogobrojnih turista nije izgubilo svoj šarm. U okolini Potosa se nalaze najlepše plaže ostrva Tasosa (Pefkari, Psilli Amos i dr.) I lako su dostupne lokalnim autobusom ili automobilom. Posebna karakteristika ovog mesta je dobar noćni život. Veliki broj kafića, restorana, prodavnica u večernjim satima upotpuniće vaš odmor.

Pefkari je smešten između Limenarije I Potosa. Od Limenarije je udaljen oko 3 km, a od Potosa svega 800 metara ili desetak minuta laganog hoda. Pefkari su zapravo dve velike uvale koje razdvaja stenoviti špic, sa borovom šumom, hotelima I internacionalnim kampom u pozadini. Tik uz predivnu plažu, u mirisnoj borovoj šumi I cveću, smešteno je nekoliko manjih hotela. Pefkari je mirno mesto, upravo po meri onih gostiju kojima je potreban pravi odmor.

LIMENAS
POTOS
PEFKARI