MANASTIR ĐUNIS

jednodnevni izlet – autobusom

POLAZAK IZ BEOGRADA

(u pripremi)

CENA ARANŽMANA :     1.900 dinara

Sastanak putnika u 06:00 h, ulica Bulevar Kralja Aleksandra kod crkve Svetog Marka. Polazak u 06:30 časova. Putovanje u pratnji stručnog vodica, autoputom preko Jagodine i dolazak do prve destinacije koju obilazimo, manastira Pokrova Presvete Bogorodice u Đunisu. Nakon obilaska manastirskog kompleksa putovanje nastavljamo do Ribarske banje, gde je planirana pauza za ručak. Nastavak putovanja do manastira Svetog Romana, Večernja služba u manastiru. Po završetku večernjeg bogosluženja povratak za Beograd istom trasom. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Manastir Sv. Roman  Udaljen od magistralnih drumskih saobraćajnica, a blizu železničke pruge Beograd-Niš i uz samu desnu obalu Južne Morave, manastir Sveti Roman pleni svojom tišinom i mirom. Nastanak ovog manastira vezuje se za vreme od pre skoro 11 vekova. Tu se upokojio Roman, učenik Ćirila i Metodija još u desetom veku. Pored groba svetog Romana, pošto se pročulo da je mesto čudesnih isceljenja, podignuta je najpre crkva posvećena Blagovestima, a ubrzo potom i manastir, jedna od najstarijih srpskih svetinja. Pisani tragovi o manastiru vode čak u 1020. godinu, kada se pominje u hrisovulji koju je izdao vizantijski car Vasilije Drugi.

Manastir  Đunis  Manastir Đunis je ženski manastir u niškoj eparhiji. Nalazi se u istoimenom selu Đunis, na području grada Kruševca. Legenda o nastanku manastira Đunisa vezana je za davno predanje o pojavljivanju Majke Božje i izvora svete vode na mestu na kome će kasnije seljani podići manastir. Predanje o čudotvornoj vodi manastira Đunis potiče još iz 1898. godine. U njemu se kaže da se Bogorodica prikazala trinaestogodišnjoj devojčici, pred kojom se tada otvorio izvor. Majka Božija ga je blagoslovila i prorekla da će lečiti bolesne. Majka Božja kazala je tada devojčici da prenese seljanima da na tom mestu podignu crkvu, a da bi označila tačno mesto gradnje, bacila je krčag vode na kamen, koji se, po legendi i svedočenju starijih sestara iz manastira, tokom vremena uvećava i sada se nalazi u maloj crkvi, prvobitno crkvi brvnari, podignutoj 1934. godine. Manastir Đunis sa Crkvom Pokrova Presvete Bogorodice osvetio je patrijarh srpski Pavle. Svake godine, 14. oktobra  kada se slavi praznik Pokrov Presvete Bogorodice, u manastir Đunis slije se i po nekoliko hiljada vernika, koji žele da prisustvuju bdenju i jutarnjoj liturgiji. Čudesna isceljenja izvorske vode od manastira Đunis načinila su pravo mesto hodočašća. Meštani okolnih sela prepričavaju da su mnogi nepokretni, pošto su se napili vode sa izvora pored crkve, prohodali, slepi progledali, a nemi progovorili.

  • prevoz autobusom turističke klase (tv, dvd, klima) prema program putovanja / mesta se  određuju prema vremenu prijave
  • organizaciju I tehničko vođstvo puta sa licenciranim turističkim vodičem
  • individualne troškove.
  • u celosti prilikom rezervacije

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM PRIJAVLJENIH 50 PUTNIKA.
U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE 5 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA.

Agencija zadržava pravo korekcije cena u slučaju promena na deviznom tržištu.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja

Prijavite se svojom E-mail adresom na našu listu i primajte redovno novosti o najnovijim ponudama.