Leptokarija

Leptokarija je letovalište smešteno na 90km jugozapadno od Soluna, na najlepšem delu obale, u podnožju planine Olimp, na obali Egejskog mora. Udaljeno je 30km od  Paralije, uz novi autoput za grčku prestonicu Atinu.
Leptokarija je mesto sa prelepom plažom, morem i uvek dobro raspoloženim i ljubaznim ljudima. Turiste koji ovde letuju često iznenadi svojom jednostavnošću i čistim morem. Nikada prenatrpana plaža i cene ispod nivoa grčkih letovališta upotpuniće vaš odmor. Zbog toga što je Leptokarija mirno letovalište, smatra se pogodnim za porodični odmor. Pored zabavnih sadržaja za decu, poseduje veliki broj prodavnica, kafea, poslastičarnica, parkova… svega onoga što će učiniti vaš odmor potpunim.
U neposrednoj blizini nalazi se antički grad Muza i pećina u kojoj se po mitologiji rodio Orfej, čuveni trački pesnik i svirač iz grčke mitologije. Meštani su kao i svi Grci, jako ljubazni, veseli i nasmejani, a većina njih razume i govori srpski jezik. Ono što se može zaključiti je da ovo mesto nudi ponešto za svakoga.